Tribu-te

Goldwell Color Zoom Event: Welcome to Vienna!

Bijna 3000 kappers van over de hele wereld verzamelden op 29 en 30 september in het prachtige Wenen. In Europa’s ‘culturele hoofdstad’ vond dit jaar het Goldwell Global Zoom Event plaats. Een terugblik op een fantastische ervaring vol creativiteit en inspiratie!

Academy sessions

In de Community Area van de Messe beurshallen vonden op zondagmiddag de Academy Sessions plaats. De internationale topstylisten van Goldwell presenteerden in meerdere sessies hun creativiteit met de kleuren van Elumen en Elumen Play. We zagen ook een presentatie van de urban fashion looks voor KMS Stylecolor en kregen inzichten in de nieuwste fashion trends voor 2020.

Goldwell Color Zoom Challenge

De Goldwell Color Zoom Challenge is één van de grootste en meest prestigieuze kapperswedstrijden ter wereld. In 3 verschillende categorieën demonstreerden duizenden stylisten wereldwijd hun kleurexpertise. De live finale van deze Color Zoom Challenge verliep parallel met de Academy sessions: 91 finalisten uit 38 landen demonstreerden live hun winnende interpretatie van de REMIX collectie.

Cindy Verberk van Moods Hair Parlour maakte alles mee van op de eerste rij: “Het was de eerste keer dat ik deelnam aan deze wedstrijd. Ik was super blij toen ik hoorde dat ik ons land mocht vertegenwoordigen op de internationale finale als Belgische winnares in de categorie ‘Creative Colorist België’. Eénmaal in Wenen besefte ik pas echt de impact van deze gigantisch grote wedstrijd: deelnemers uit zoveel verschillende landen én de massale persaandacht, net de finale van Eurosong.

Tijdens de live finale kregen we 3u om onze winnende interpretatie van de REMIX-collectie opnieuw te realiseren. Enorm stresserend. Zeker aangezien mijn originele model net voor de wedstrijd had afgemeld en ik met een model met een andere haarstructuur werkte. De adrenaline schoot door mijn lijf. En een enorme ontlading toen de tijd erop zat.”

Cindy vervolgt… “Tijdens dit traject leerde ik ook het merk Goldwell en de medewerkers beter kennen. Ik ben hun ontzettend dankbaar voor alle steun. Ik werk ook zeer graag met de producten. Met het ruime kleurpalet kan ik me creatief volledig uitleven én bekom ik altijd het gewenste kleurresultaat. Niet alleen voor de opvallende en expressieve kleuren die ik gebruikte voor deze wedstrijd maar ook in mijn salon, vooral de veelgevraagde koele bruin- en blondtinten zijn geweldig! Ik ben fan !”

Gala show

De indrukwekkende gala show op zondagavond was één van de hoogtepunten van deze Global Zoom. De Oostenrijkse Goldwell Global Brand Ambassador Mario Krankl bewees zijn opsteektalent met een prachtige avantgarde show. Daarnaast kreeg het uitbundige publiek de première van de nieuwste Goldwell Couture Collectie voor 2020, Intrepid. Een unieke en gedurfde collectie met pure lijnen, sterke vormen en disconnecties én kleuren die gender-neutraal zijn. De climax van de avond was de bekendmaking van de 3 Color Zoom Global winnaars. Singapore scoorde 2 x met J Lim als winnaar in de categorie New Talent en met Yuujin Ho als winnaar in de Partner Categorie. Irakli Sardalishvili uit Rusland triomfeerde in de Creative Categorie. De avond werd afgesloten met een knaller van een afterparty!

Artist Sessions

Op maandag inspireerden artiesten van over de ganse wereld met creatieve Artist Sessions. Mario Krankl presenteerde zijn concept ‘Salon Fixer’ met nieuwe opsteektechnieken. Sam Burnett van het multi award winnende salon Hare&Bone uit Londenpresenteerde hun nieuwe collectie. Tijdens de voorstelling van de nieuwste collectie van Mazella & Partners bewees Jean-Baptiste Mazella dat hun educatie technieken een meerwaarde betekenen voor kappers van elk niveau. Tot slot deelden Sascha Haseloff en zijn creatieve team van Icono uit Berlijn hun passie voor haar en mode.

Farewell party

Maandagavond werd dit Global Zoom Event met een masked ball in stijl afgesloten in het indrukwekkende Hofburg Palace waar er gefeest werd tot in de vroege uurtjes. Wij kijken alvast uit naar de editie van 2020 die bij onze Noorderburen zal plaatsvinden in het mooie Amsterdam!

Aanverwante artikelen