Tribu-te

Kapsalons in België (nog steeds) niet verplicht te sluiten…

De Veiligheidsraad kondigde gisteravond (dinsdag 17/03) op een persconferentie strengere maatregelen aan in de strijd tegen het corona virus. Zo gaan alle niet-essentiële winkels dicht en wordt iedereen opgedragen thuis te blijven, tenzij voor onvermijdelijke verplaatsingen. Alleen geldt dit gek genoeg niet voor de kappersbranche. Een beslissing die ook beroepsfederatie Coiffure.org helemaal niet begrijpt.

TRIBU-TE sprak met Jef Vermeulen, ondervoorzitter van Coiffure.org: ‘Minister Maggie De Block vroeg minimum 1,5 meter afstand te houden van elkaar en dat is voor kappers door het directe contact met de klant uiteraard onmogelijk. Zorgwekkend dat de overheid dit niet inziet. En zolang de overheid kapsalons niet verplicht de deuren te sluiten, kunnen zij geen aanspraak maken op een extra financiële tegemoetkoming zoals bvb in de horeca wel het geval is. Deze maatregel maakt het voor kappers dus bijzonder zwaar. Zo worden zij nu verplicht te kiezen tussen 2 ongunstige alternatieven: open blijven en de gezondheid van hun klanten, medewerkers én zichzelf op het spel zetten. Of sluiten zonder die extra financiële tegemoetkoming. Onbegrijpelijk!’

Jef vervolgt: ‘Wij zullen deze tegenstrijdige beslissing van onze regering blijven aanvechten. Samen met onze partners UNIZO en UCM zullen wij de druk blijven verhogen om de overheid te overtuigen dat deze situatie niet langer houdbaar is. De gezondheid van de kapper, zijn medewerkers en zijn klanten moet absoluut primeren! Op de website coiffure.org en via de Facebookpagina krijg je constant updates en een laatste stand van zaken.’

De vele kappers die autonoom beslist hebben tot sluiting van hun salon over te gaan, kunnen wel een aanvraag indienen tot ‘tijdelijke werkloosheid wegens overmacht’. Meer info via https://www.unizo.be/tijdelijke-werkloosheid-tijden-van-corona

Ook wij bij TRIBU-TE houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

 

Aanverwante artikelen