Tribu-te

JUST ME – Adam Reed

Onze terugkerende genodigde is de belichaming van professioneel succes. Maar zijn traject was niet altijd zonder valkuilen en deze eerlijkheid raakt ons diep. Het onomwonden portret van Adam Reed, professioneel, persoonlijk en familiaal. Hij kijkt bescheiden terug op de verschillende fasen die zijn carrière gevormd hebben en deelt aan ons mee welke grote figuren hem inspireren. Adam droomde er altijd al van om kapper te worden. Hij doorliep jarenlang de circuits van salons, opleidingen en evenementen alvorens hij zijn eigen bedrijf en zijn internationale productlijn oprichtte. Hij is ambassadeur van ghd Professional en L’Oréal en zijn klanten zijn onder andere filmsterren, modellen en acteurs. Hoewel er geen twijfel bestaat over het enorme succes van Adam, spreekt hij openhartig over zijn demonen, tegenslagen en wendingen tijdens zijn traject. Hij deelt openlijk zijn verleden, gekenmerkt door mentale gezondheidsproblemen en alcohol, over zijn grappige, creatieve en inspirerende Instagram-account. Hij is een grote fan van Tribu-te en kan worden herkend aan zijn heldere en levendige persoonlijkheid.

 

Hoe ben je kapper geworden?

Ik heb altijd al kapper willen worden. Toen ik als kind met mijn oma in Somerset naar de kapper ging, hielp ik met het schoonmaken van de krulspelden en de borstels en bereidde ik kopjes thee. Ik hield ook van de geur. Ik begon op zaterdagen en tijdens de schoolvakanties te werken bij een lokaal kapsalon, Something Else genaamd, en ik werkte hard om mijn diploma aan de kunstschool City & Guilds in Londen te behalen. Ik heb altijd al geweten dat ik me bij de kapperswereld wilde aansluiten.

Hoe ben je eigenaar van een eigen kapsalon geworden?

Eeneigenkapsalonbehoordeniettotmijndoelstellingen.Wat ik het leukste vind, is jonge talenten opleiden. Ik richtte mijn eigen kapsalon pas op na een veelzijdige carrière. Wie had dat gedacht! Nadat ik in 1995 naar Londen was verhuisd en voor Charles Worthington had gewerkt, zette ik een grote stap voorwaarts in mijn carrière. In 2008 ontmoette ik Paul Percival en richtten we het merk Percy & Reed op [een kapsalon en een productlijn].

Wat gebeurde er daarna?

Vorig jaar hebben Paul en ik onze samenwerking beëindigd en op 7 februari 2020 ben ik alleen gestart met de oprichting van mijn eigen kapsalon, Adam Reed London. Ik vind het geweldig. Mijn motto is dat teamwerk alle dromen mogelijk maakt en dat wordt weerspiegeld in ons pand te 1 Fournier Street, Spitalfields [Londen]. Daar zijn we nu gevestigd en het is daar waar mijn fantastische team wonderen verricht.

Hoe zou je jouw kappersstijl beschrijven?

Dat is een moeilijke vraag. Ik zou zeggen dat mijn stijl authentiek en natuurlijk is. Ik hou van haren zoals ze zijn, perfect in hun imperfectie.

Wat vindt je het leukste aan kapper zijn?

ALLES. Ik hou natuurlijk van mensen maar ik werk ook graag met haren. Ik kijk graag naar de creaties die ik met dit materiaal kan maken. Het blijft me telkens weer verrassen.

Je hebt een zeer succesvol productmerk gecreëerd. Kan je ons hier meer over vertellen?
Ik hou van de producten en ik had de kans om met de beste producten op de markt te werken. Het merk Percy & Reed oprichten was de mooiste ervaring van mijn leven. In het begin waren we met z’n drieën. Dat was een buitengewone tijd die ik nooit zal vergeten.

Je bent bekend en geliefd bij de pers. Hoe krijg je het voor elkaar om je ziel niet aan de media te verkopen?
Ik probeer om trouw te blijven aan mezelf en aan mijn overtuigingen. Ik heb geen groot ego. Enerzijds ben ik dus blij dat je dat zegt en anderzijds dat de mensen dat denken. Bovenal ben ik kapper en hou ik van wat ik doe. Alles wat daar bij komt kijken, is slechts een bonus. Ik heb en zal dat nooit als vanzelfsprekend beschouwen.

Welke realisatie bracht jou het meeste voldoening op professioneel vlak?
Ik was verbaasd om Trevor Sorbie te horen zeggen dat de SIXTY-show die ik voor de L’Oréal Colour Trophy had gemaakt, een groot spektakel was. En vandaag zou ik nooit hebben gedacht dat ik Adam Reed London zou oprichten. In de korte tijd dat we open zijn, vind ik het fantastisch en ik heb een superteam dat me laat zien dat al mijn inspanningen de moeite waard zijn.

Word je beïnvloed door personen uit de kapperswereld?

Absoluut! Er zijn er zoveel… om er maar een paar te noemen… Sally Brooks, Julien d’Ys, Guido Palau, Zoe Irwin, Ellenora Dean en Ky Wilson, Carolyn Newman, Sean Dawson (waarmee ik in 1999 samen in het FAME-team zat), Charles Worthington, Sam Johnston,Gary Gill, Trevor Sorbie, Anthony Mascolo (mijn absolute idool)…

Hoe combineer je het leven als gezinshoofd met de oprichting van jouw onderneming?
Ik probeer een evenwicht te behouden. Dankzij mijn werk kan ik verrijkende momenten delen met mijn zoon Riley. Hij wil ook kapper worden dus het is belangrijk dat ik hem een goede werkethiek bijbreng.

Waar wil je over tien jaar staan?

Ik zou graag precies op dezelfde plaats staan als waar ik vandaag sta. Eerlijk gezegd bevind ik me nu in een situatie die me voldoening geeft, wat ik altijd heb gewild.

Hoe koppel jij je los van het werk?

Ik kook! En ik probeer om één keer per jaar naar Thailand te gaan. Evenwicht is zeer belangrijk maar daar heb ik altijd al moeite mee gehad. Ik weet niet zeker of ik ooit de perfecte balans zal vinden maar ik probeer het.

Wat zou je willen zeggen tegen de jonge Adam van 16 jaar?

Dat alles goed komt.

Wat was jouw grootste levensles?

Nuchter worden. Dat heeft alles voor mij veranderd, in elk aspect van mijn activiteiten. Ik kon beginnen met van mezelf te houden. Alles wat volgt, is een werk in uitvoering.

Bedankt, Adam!

 

 

Aanverwante artikelen