Tribu-te

The Hair Games by Coiffure.org

Op 27 en 28 januari vindt de tweede editie van The Hair Games plaats. Vorig jaar vonden 3155 bezoekers de weg naar het Square Congresgebouw in Brussel. Dit jaar hoopt men nog meer bezoekers te mogen  verwelkomen op een nieuwe locatie: Brussels Kart Expo. Mét een primeur: Coiffure EU, de Europese vereniging van werkgeversorganisaties, organiseert tijdens The Hair Games het eerste Europese congres voor kappers ‘The Hairdresser of Tomorrow’!

Het kappersvak in de schijnwerpers zetten, met extra aandacht voor opleidingen, trends, technieken en de nieuwste producten, dat zijn The Hair Games. De focus ligt nog steeds op ‘The Games’: talenten worden uitgedaagd in verschillende (inter)nationale wedstrijden. Zo moeten student-kappers drie proeven tot een goed einde brengen in de start-up battle en in samenwerking met WorldSkills Belgium gaat de preselectie voor het WK van technische en manuele beroepen door.

Net zoals vorig jaar is er opnieuw The Wall of Fame, een fotowedstrijd in verschillende categorieën, zowel voor studenten als voor kappers. Zo zijn er categorieën als ‘Avant-garde’, ‘Color’, ‘Men & Barber’, enzoverder. Om The Hairdresser of the Year te kunnen worden dienden de kandidaten voorgedragen te worden door hun merk. Wij kunnen de genomineerden alvast aankondigen: Sevda Durukan werkt met producten Joico, Olivier Thonnon werkt met producten L’Oréal Professional en Jean-Marie Hick werkt met producten Trevor Sorbie Professional.

Ook dit jaar worden de bezoekers culinair verwend op de Dinner Party op zondagavond met shows van kapperambassadeurs van verschillende merken, gevolgd door een afterparty. Kortom: voor ieder wat wils tijdens deze tweede editie van The Hair Games!

Aanverwante artikelen