Tribu-te

Throwback to…The Hairgames 2019

Op zondag 27 en maandag 28 januari vond de tweede editie van ‘The Hairgames’ plaats. Voor het eerst op de nieuwe locatie: Brussels Kart Expo. Het kappersvak in de schijnwerpers zetten, met extra aandacht voor opleidingen, trends, technieken en de nieuwste producten, dat zijn The Hair Games. De focus ligt nog steeds op ‘The Games’: talenten worden uitgedaagd tijdens verschillende  (inter)nationale wedstrijden. 

Zo is er The Wall of Fame 2019, die in verschillende categorieën wordt opgesplitst: Young talent Avant-Garde, Young Talent Ladies, Avant-Garde, Color, Men & Barber en ten slotte Ladies. In totaal werden er 6 winnaars gekozen in de verschillende categorieën, waaruit dan 2 globale winnaars naar voren kwamen: Hairdresser of the Games 2019 en Young Hairdresser of the Games 2019. We sommen alle winnaars even voor je op!

 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Young Talent Avant Garde’: Alissia Porez
 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Young Talent Ladies’ en ‘Young Hairdresser of the Games 2019’: Lieselot Crevits
 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Men & Barber’: Glenn Saey
 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Ladies’ en algemene winnaar ‘Hairdresser of the Games 2019’: Philip Deplaecie
 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Avant Garde’: Florine Capelle
 • Winnaar ‘Wall of Fame, Cat Color’: Fabrizio Castellano

Daarnaast werd ook ‘The Hairdresser of the Year’ gekozen. Hiervoor werden drie genomineerden naar voren gedragen door hun merk:  Sevda Durukan voor Joico, Olivier Thonnon voor L’Oréal Professionnel en Jean-Marie Hick voor Trevor Sorbie. Hun opdracht: het uitwerken van een collectie gebaseerd op het wereldberoemde schilderij ‘Sterrennacht’ van Vincent Van Gogh, en dit op 4 modellen: man, avant-garde, color en ladies.

80% van het puntentotaal ging naar deze collectiebeelden. Het overige deel van 20% konden ze verdienen tijdens de live show op zondagavond. De internationaal samengestelde jury kondigde Sevda Durukan aan als Hairdresser of The Year 2019. Proficiat Sevda met je prachtige collectie, je creativiteit, passie en moed! Deze overwinning was voor Sevda namelijk heel emotioneel, aangezien haar moeder enkele dagen voor de award overleed. Ze droeg de award dan ook op aan haar.
Ten slotte werd er ook aan de toekomst gedacht: voor de jongeren waren er twee wedstrijden. Zo werden de preselecties voor de Startech’s WorldSkills gehouden. Aan de hand van 3 proeven konden de kandidaten hun technische en artistieke kennis tonen om een finaleplaats in de wacht te slepen. De 8 finalisten:
 • Ozge OZBEK (Saint Anne Wanfercée Baulet)
 • Alexandre STAMATIADIS (IFAPME de Liège)
 • Salvatore MAITA (IFAPME de Liège)
 • Alicia ZUCCHETTO (ESPA Seilles)
 • Juliette WYPORSKI (Saint Anne Wanfercée Baulet)
 • Luigi RUSSO (IFAPME de Liège)
 • Noémi GLOWACKI (Campus Hast Hasselt)
 • Machteld VAN CAUWENBERGH (DvMhtb Aalst)

En tijdens de Start-up Battle, een unieke wedstrijd voor scholen, konden leerlingen het beste van zichzelf geven in 3 groepsuitdagingen: looks, business en marketing. De winnaars: PIHS Gent, PIVA Oudenaarde en DvM htb Aalst.

Proficiat aan alle winnaars!

Aanverwante artikelen