Tribu-te

The Salon Experience, hosted by Tribu-te

Een exclusief gala vol entertainment en culinair genieten op hoog niveau. Spectaculaire shows met een indrukwekkende line-up van internationale topartiesten. Èn de uitreiking van ‘The Salon Experience Awards 2019’! Dat was het recept voor de tweede editie van The Salon Experience, op zondag 1 december 2019. De 455 aanwezigen, bijna een verdubbeling in vergelijking met de eerste editie, maakten er een onvergetelijk feest van. Een terugblik op een succesvolle editie.

In het hartje van Brussel op de historische site van het Arsenaal ligt ‘La Maison du Bois’, de event venue voor deze editie. Op de stijlvolle receptie brachten de heerlijke bubbels van het exclusieve Belgische label ‘Le Couchon’, in combinatie met de loungy beats van DJ Grammy, de gasten onmiddellijk in de juiste sfeer.

De oude mechanische ateliers werden volledig in het thema ‘touch of neon’ ingekleed. Bij de booth van NEE Make-Up kon je zelfs een subtiele final touch in neon scoren: een mini body tattoo aangebracht door een professionele make-up artist! Elke gang van het gastronomisch 3-gangen gala diner werd afgewisseld met een indrukwekkende live hairdressing show. Een gevarieerd aanbod – kleur, editorial, opsteekwerk én een herencollectie – gebracht door de beste internationale artiesten!

Hairdressing Show 1: Richard Mannah

 

Helemaal vanuit New York én voor het eerst op een Belgisch podium opende Richard Mannah met zijn show AntiGravity. Met meer dan 25 jaar ervaring op 3 continenten en een bekroning tot Hairdresser of the Year 2011/2012 op de British Hairdressing Awards behoort hij tot de wereldtop. Als International Guest Artistic Director voor Joico reist hij de wereld rond voor shows en workshops. In de collectie van Richard vormde de zilveren styling met metallic accenten een perfecte combinatie met de prachtige zachte pasteltinten. In zijn editorial looks demonstreerde Richard hoe je tegen de zwaartekracht ingaat. Topwerk!

Hairdressing Show 2: Hayden Cassidy

De uit Dublin afkomstige Hayden Cassidy ontdekte – na een beenblessure die haar dwong haar voetbalcarrière op te geven – dat barbering haar roeping is. De carrière van deze coole en gedreven jongedame is nog jong maar Hayden is absoluut een blijver! Met haar cleane en redactionele stijl als handelsmerk toonde Hayden waarom ze, terecht, tot de meest gevraagde barbereducators van Europa behoort. Hayden presenteerde een rauwe urban collectie met gevarieerde kapsels: kort en pittig, (half)lang en afro. De wintercollectie van de Brusselse designer Giuseppe Virgone zorgde ervoor dat ook de styling on point was. Impressionant.

Hairdressing Show 3: Sophia Hilton

Authentiek, extravert en enorm getalenteerd. Eén van de coolste vrouwen in de industrie. Eigenares van ‘Not Another Salon’, ‘Not Another Academy’ en ‘Not Another Social’. Eén van de meest gevraagde educators ter wereld. Sophia Hilton uit Londen is het allemaal. Op ons podium toonde ze dat kleur haar stokpaardje is en deed ze ook haar titel ‘Queen of Colour’ alle eer aan! In de collectie maakte ze op een ludieke manier een knipoog naar Mc Donalds en paste ze een balayage toe met… siliconen! Sophia, haar collega Harriet Stokes én de uit Londen meegereisde drag queens speelden de zaal op een energieke en creatieve manier plat. Een absoluut hoogtepunt!

Hairdressing Show 4: Frédéric Pavard for Alexandre de Paris

De live shows werden afgesloten in stijl. Franse luxe werd perfect vertegenwoordigd door Frédéric Pavard, Ambassador en Educator voor Alexandre de Paris. Hij toonde zijn supersnelle vingerwerk in een prachtige opsteekcollectie. De Haute Couture galajurken in de Belgische driekleur in combinatie met de neon lichtaccenten in de styling van het haar werden éénmalig en exclusief voor ‘The Salon Experience’ gepresenteerd. Fascinerend!

The Salon Experience Awards 

Voor het tweede jaar op rij werden The Salon Experience Awards uitgereikt, dit jaar in 8 categorieën. Deze awards vormen de ultieme waardering en erkenning voor grensverleggende salons en kappers. Dé bekroning voor vernieuwende kappers die klantenbeleving centraal plaatsen. Op de website tref je een overzicht van de winnaars.

Afterparty

Op de afterparty werden de gasten verrast door een live optreden van Female Fusion: 3 Nederlandse dames die hun muzikale talenten ‘fusioneren’ tot een live DJ-act met onvergetelijke wow-factor. De live combinatie van zang, percussie en viool vloeide perfect over met de DJ-beats. Aansluitend zorgde DJ Grammy voor opzwepende beats waarop iedereen uit de bol ging. De drank vloeide rijkelijk en er werd gedanst tot in de vroege uurtjes!

Aanverwante artikelen